ГолосUA
09:42 08/10/2008

Фінансова ситуація в країні може потребувати серйозних рішень ВР — Валерій Геєць

У випадку накладки на економічну кризу фінансової та політичної, Україну можуть чекати масові протести населення.

Про це сьогодні в ексклюзивному інтерв’ю Голос.UA заявив директор Інституту економічного прогнозування НАНУ Валерій Геєць.

За його словами, «державні мужі» не усвідомлюють реакції населення на наслідки кризи, як в економічному, фінансовому та політичному секторі: «Якщо люди масово почнуть виходити на вулиці, як це відбувалось у багатьох країнах, їм прийдеться не солодко».

Експерт вважає, що здешевлення гривні, яке спостерігається протягом останнього тижня, спричинене не тільки зовнішніми факторами, а й внутрішніми, які переважно створив уряд. «Фінансова ситуація в країні може потребувати швидких серйозних рішень на рівні ВР, а ми говоримо зараз про розпуск парламенту!» Валерій Геєць наголосив, що держава повинна взяти на себе певні гарантії і проводити інформаційну роботу з населенням, запобігаючи паніці.

Окрім цього, Валерій Геєць зазначив, що країні в разі потреби без політичної консолідації ніхто не надасть міжнародної позики. 

Що ж до курсу долара, то він вважає, що «ажіотаж спаде, але не виключає нових загострень в близькому майбутньому».

Експерт також порадив не піддаватися паніці, не скуповувати валюту і в жодному разі не забирати заощаджень з банків, що може призвести до ще більшої фінансової кризи.

Читайте также по теме