ГолосUA
10:29 09/05/2010

Фінансування арімії у 2009 році скоротили в шість разів — Генштаб

Минулого року фінансування бойової підготовки було скорочено у 6 разів у порівнянні з 2008 роком. Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України Іван Свида. />  
"Так що в цьому році нам треба не допустити падіння рівня підготовки, стабілізувати стан Збройних Сил. Ми сконцентрували ресурси на головних напрямках: силах спецпризначення, силах швидкого реагування, чергових частинах протиповітряної оборони важливих державних об’єктів та миротворчих контингентах, що дозволить виконати завдання, покладені на Збройні Сили України", — сказав він.

І. Свида додав, що у країні існує Програма розвитку збройних сил на 2006-2011 роки, але через недофінансування ця програма втратила свою актуальність.

"Збройні Сили України недоотримали по ній 12 мільярдів гривень. Ми не змогли перейти на цифровий зв’язок, не ліквідували непотрібні армії склади і арсенали — коштів на утилізацію не було виділено в потрібних обсягах. Не був впроваджений аутсорсинг за невластивою армії функцій. Відповідно ми не змогли скоротити особовий склад до показників, визначених Програмою", — зауважив він.

За матерілами: “Фокус”.

 

Читайте также по теме