Фінансування Чорнобильської зони цього року є катастрофічним– профспілки

Рівень фінансування державою Чорнобильської зони є нижчим за темп росту інфляції в країні.

Про це повідомив голова Ради Чорнобильської територіальної профспілкової організації Микола Тетерін на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Якщо за базовий взяти 1997 рік, то у 2009 році об’єм фінансування був збільшений вдвічі – на 211%. У 1997 році було 76 млн. 137 тис. грн.., у 2009 – 161 млн. 162 тис. грн.. Але за цей період індекс інфляції збільшився у 5 разів. Хоч фінансування і збільшувалося, його темп був меншим, ніж темп росту інфляції», — зазначив він.

М. Тетерін пояснив, що таким чином фінансування у 2009 році складало 42%, порівняно із базовим. «Ситуація ж у цьому році взагалі катастрофічна, бо фінансування збільшили на 0,7%, порівняно з 2010 роком», — наголосив він, додавши, що це може привести до того, що грошей вистачить на фінансування лише «захищених статей», як виплата зарплатні та оплата енергоносіїв. У той же час, за його словами, на виплату доплат працівниками за роботу у зоні відчуження коштів, виділених із Держбюджету не вистачить.

«Якщо не будуть прийняті рішення про дофінансування, то до кінця року ми допрацювати не зможемо. Звертаюся до Президента Віктора Януковича від імені наших працівників: допоможіть нам хоча б у цьому році, коли ми відзначаємо 25-ту річницю аварії на ЧАЕС», — наголосив М. Тетерін.

Читайте также по теме