ГолосUA
06:03 22/12/2008

Фірташ подав на Тимошенко до суду

Власник банку "Надра" Дмитро Фірташ має намір подати до британського суду позов на Прем’єр-міністра України  Юлію Тимошенко. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер" в неділю 21 грудня.

"В цій країні за 16 років жоден чиновник не відповідав за свої вчинки і дії. Я хотів би, щоб це стало прикладом і зрозумілою відповіддю для всіх", — пояснив свої наміри Д.Фірташ.

Він підкреслив, що Прем’єр-міністр висунула серйозні звинувачення банку, і тому він не має права мовчати. "Банк "Надра" — це п’ятий банк в країні, третій за обсягом готівкової мережі, тобто, це банк, по суті, для населення, тому дуже важливо, щоб цей банк працював нормально", — зазначив Д.Фірташ.

Власник банку "Надра" впевнений, що після краху "Промінвестбанку" країна не витримала б "падіння" ще одного. "Коли Прем’єр говорить про 40 млрд. виділених коштів — це кошти МВФ, які він виділив на підтримку ліквідності банків…Не тільки банк "Надра" отримував гроші, і скажу вам більше: банк отримав гроші під мою особисту гарантію. Я давав, як група, гарантію, що я відповідатиму за ці гроші", — заявив бізнесмен. 

 

Читайте также по теме