ГолосUA
10:24 24/03/2010

Фірташ покриває борги банку «Надра» — ЗМІ

Дмитро Фірташ взявся за реструктуризацію зовнішніх зобов’язань банку «Надра». В інтересах бізнесмена скуповуються євробонди проблемної фінустанови і торгове фінансування.

Про це стало відомо газеті «Дело».

«Компанії, дружні українському бізнесменові Дмитру Фірташу, викупили в Millhouse Capital (підконтрольна російському бізнесменові Роману Амбрамовічу) їх пакет єврооблігацій банку Надра номінальною вартістю $ 55 млн… Бонди були придбані за 30% від їх номінальної вартості (обсяг угоди $ 16,5 млн)», — повідомило джерело, близьке до банку «Надра».

Водночас у прес-службах Millhouse Capital і DF Group не змогли прокоментувати цю інформацію. Дмитро Фірташ скуповує борги «Надра» для того, щоб отримати можливість провести їх реструктуризацію на вигідних для себе умовах. Для цього йому необхідна згода 75% утримувачів євробондів. Нагадаємо, зараз в обігу перебувають єврооблігації банку Надра номінальною вартістю $ 175 млн.

«Такі дії є з його боку цілком логічними. Банк «Надра» обтяжений великою кількістю прострочених зобов’язань і кредитори можуть ініціювати процедуру банкрутства фінустанови в будь-який момент. Тому поки у потенційного інвестора не буде домовленості з кредиторами, він навряд чи захоче купувати банк і витрачати на його порятунок великі гроші», — пояснив віце-президент інвесткомпанії Dragon Capital Максим Нефьодов.

За матеріалами: «Дело»

 

Читайте также по теме