ГолосUA
16:22 13/09/2010

Фірташ прибрав “Стирол” до свого холдингу

Одне з найбільших хімічних підприємств України горлівський “Стирол” увійшов до складу керуючої компанії Дмитра Фірташа “OstChem Group”.

Суму угоди сторони не розголошують, проте, на думку експертів виходячи з ринкової капіталізації горлівського підприємства, вартість контрольного пакету акцій може скласти порядку 500 млн. дол.

Таким чином, до складу холдингу “OstChem Group” будуть входити чотири виробники мінеральних добрив азотної групи: українські “Рівнеазот”, і “Концерн “ Стирол”, таджицький “ Таджиказот” і “Нітроферт” в Естонії.

За заявою власника холдингу Д. Фірташа “Group DF” консолідація активів в хімічній галузі дозволить зберегти і згодом укріпити позиції українських підприємств на закордонних ринках карбаміду та аміачної селітри.

Як говориться в прес-релізі групи Д. Фірташа, у рамках єдиної керуючої структури, що входять до складу холдингу “OstChem Group” виробники азотних добрив зможуть підвищити конкурентоспроможність виробленої продукції. Синергія буде досягнута за рахунок централізації інвестиційної діяльності, стандартизації фінансових операцій і звітності, оптимізації закупівель обладнання та матеріалів, об’єднання ремонтно-монтажних і ремонтно-будівельних робіт. За попередніми оцінками, сума річних інвестицій в хімічні підприємства Групи буде складати більше 100 млн. дол.

За матеріалами: Дело

 

Читайте также по теме