ГолосUA
08:05 20/10/2008

Fitch Ratings погіршив прогноз для України

Міжнародна рейтингова агенція Fitch Ratings знизила довгострокові рейтинги дефолту емітента ("РДЕ") України в іноземній і національній валюті з рівня "BB-" (BB мінус) до "B+". />  

По довгострокових РДЕ збережений прогноз "Негативний". Агенція також знизила рейтинг стелі України з рівня "BB-" (BB мінус) до "B+". Короткостроковий РДЕ в іноземній валюті підтверджений на рівні "B".
 

Директор з суверенних рейтингів аналітичної групи Fitch Ендрю Кохун зазначив, що «пониження рейтингів відображає стурбованість Fitch ризиком фінансової кризи в Україні, включаючи значне зниження курсу національної валюти, подальшу напруженість в банківській системі і істотні збитки для реального сектора економіки України, є істотним і зростаючим». «При реалізації такого сценарію можливий негативний вплив на державний баланс. Окрім цього ризики для здатності України виконувати державні зобов’язання залишаються низькими в короткостроковій перспективі, зважаючи на помірну потребу суверенного емітента в рефінансуванні" – підкреслив він.
 

При цьому експерт Fitch вважає, що отримання Україною великої та прийнятним чином розробленої програми МВФ буде позитивним чинником. «В той же час довіра вкладників до банківської системи може залишитися хисткою, а економіку чекають непросту корегування навіть в разі розробки такої програми, що залишає Україну схильною до ризиків фінансової нестабільності», — наголосив він.

 

Читайте также по теме