ГолосUA
09:19 28/11/2008

Fitch змінило прогноз щодо рейтингів 11 українських банків на негативний

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings змінило прогноз щодо рейтингів 11 українських банків з позитивного на негативний. /> Як повідомляється в документах агентства, до списку потрапили Приватбанк, Перший український міжнародний банк, банк Кредит Дніпро, Індустріалбанк, банк Хрещатик, Кредитпромбанк, Південний банк, Укргазбанк, Всеукраїнский акціонерний банк, банк Надра та банк Діамант. Рейтинги банків підтверджені на попередніх рівнях.
Аналітики агентства зауважили, що зміни у прогнозах пов’язані з підвищенням побоювань щодо надійності кредитних портфелів банків України у світлі нестабільності національної валюти. На думку представників Fitch, по-перше, збільшується ризик вилучення вкладів, оскільки вкладники намагаються переводити національну валюту у долари. По-друге, якість активів здатне погіршуватись значно швидше. Ці фактори доповнюють вже існуючі ризики для якості активів українських банків.
Агентство також зауважило, що не виключається зниження рейтингів, якщо ситуація не покращиться.
Нагадаємо, Міжнародне рейтингове агентство Fitch спрогнозувало, що у 2009 році реальний валовий внутрішній продукт знизиться на 3,5%.

 

Читайте также по теме