Фізкультурні заклади за землю платити не будуть — Сафіуллін

 

Новий Податковий кодекс сприятиме розвитку спортивної інфраструктури України.

 

Про це повідомив міністр сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

 

За його словами, зміни у розділі №13 “Плата за землю” статті 282 передбачають звільнення фізкультурно-спортивних підприємств, установ, організацій, баз олімпійської та паралімпійської підготовки від сплати податку за землю. “Редакція зазначеної статті, яка була взята в проект Податкового кодексу із закону про плату за землю та прийнята у першому читанні, істотно ускладнювала процедуру вирішення питання пільгового земельного податку. Сьогоднішні зміни спрямовані на те, що ці підприємства просто звільняються від податку на землю”, — сказав він.

 

Міністр також зазначив, що раніше суми земельного податку від цих підприємств спрямовувалися на розвиток фізичної культури і спорту за напрямами у порядку, визначеному Кабінетом міністрів. Зарахування коштів проводилося на спеціальний рахунок у Держказначействі із подальшим їх отриманням підприємствами через низку складних процедур досить бюрократично. Зважаючи на те, що переважна більшість закладів фізичної культури і спорту є неприбутковими і в багатьох із них фінансування вистачає лише на зарплату і сплату обов'язкових державних платежів, зміни в новому Податковому кодексі сприятимуть розвитку спортивної інфраструктури країни, наголосив голова відомства.

 

Р. Сафіуллін повідомив, що у розділі №4 “Податок на доходи фізичних осіб”, передбачений ряд пільг в оподаткуванні матеріального забезпечення призів та винагород учасників спортивних та фізкультурно-оздоровчих заходів. Окрім того, згідно зі статтею №165, не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподаткованого доходу сума державних премій або стипендій і вартість призів переможцям спортивних змагань. За словами міністра, раніше зазначені питання у законодавстві були прописані неконкретно і потребували додаткових роз'яснень.

 

Читайте также по теме