ГолосUA
14:12 11/04/2010

Флагман Чорноморського флоту Росії пішов з Севастополя

Флагман Чорноморського флоту Росії гвардійський ракетний крейсер «Москва» пішов з Севастополя у довготривалий похід.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили в прес-службі Міністерства оборони РФ.

Ракетному крейсеру «Москва» доведеться вирішувати завдання у Середземному морі, а також у Індійському та Тихому океанах. Запланована участь крейсера у низці навчань із іншими кораблями російських ВМС.

Також у планах походу – відвідування кількох портів країн індійсько-тихоокеанського регіону. Загальні завдання корабля, як відзначив перший заступник головнокомандуючого ВМФ РФ Олександр Татарінов, відповідають російському плану «збільшення присутності кораблів російського флоту у районах світового океану».

Довідка ГолосUA. Гвардійській ракетний крейсер «Москва» — флагманський корабель Чорноморського флоту РФ. Місто базування – Севастополь. Побудований у 1983 році на Суднобудівному заводі імені 61 комунара у Миколаєві. Перше ім’я – «Слава». Перейменований на «Москву» у 1996 році, тоді ж шефство над кораблем взяв уряд російської столиці. Брав участь у багатьох навчаннях, а також у російсько-грузинському конфлікті у серпні 2008 року. Аналогічний крейсер цього проекту – «Україна» — зараз знаходиться на миколаївському Суднобудівному заводі імені 61 комунара у стані готовності 97%. Раніше розглядалося питання про його добудову у якості флагманського корабля українських ВМС. У той же час грошей на його добудову попередні уряди не знайшли.

Д. Кляхін  

 

Читайте также по теме