ГолосUA
07:00 13/05/2010

Фонд «Україна 3000» готовий розпочати будівництво «Дитячої лікарні майбутнього»

Благодійний фонд назбирав коштів на котлован, фундамент та комунікації.

Про це повідомив голова правління міжнародного благодійного фонду (МБФ) "Україна 3000" Олександр Максимчук на прес-конференції у Києві.

За його словами фонд зібрав достатньо коштів, аби у поточному році почати будівництво "Дитячої лікарні майбутнього". Цей проект був представлений у 2006 році МБФ "Україна 3000", головою наглядової ради якого є дружина третього президента Віктора Ющенка Катерина Ющенко.

Лікарня на 250 ліжок має стати сучасним дитячим медичним закладом європейського рівня, в якому працюватимуть найкращі фахівці та використовуватимуться новітні технології. Завершити роботи планується в 2012 році.

У 2007-2008 роках вартість проекту оцінювалася в 600 млн грн.

За словами О.Максимчука, благодійники перерахували 131 500 000 грн. Цих коштів достатньо, щоб вирити котлован, закласти фундамент і провести комунікації. Кошторис проходить узгодження в держпідприємстві "Укрдержбудекспертиза".

"Проектом було висловлено низку незначних зауважень, над якими наразі працюють проектувальники", — пояснив голова правління фонду. Він не уточнив, коли буде закінчено усунення недоліків.

О.Максимчук також не відповів на запитання, чи підтримує нова влада ідею будівництва лікарні. Представники парламентської фракції Партії регіонів переконані, що проект необхідно реалізувати.

"Медична установа такого рівня, з сучасним обладнанням, Україні, безумовно, необхідна", — заявив голова комітету Верховної ради з питань будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства та регіональної політики Володимир Рибак (Партія регіонів).

За матеріалами: Коммерсант

 

Читайте также по теме