ГолосUA
13:27 18/11/2008

Ford продає акції Mazda

Американський автогігант Ford Motor Co домовився про продаж 20 відсотків акцій японської Mazda Motor Corp, з яких сама Mazda викупить 6,87 відсотка за 17,9 мільярда ієн ($185 мільйонів).

Про це сьогодні повідомило Рейтер.

За інформацією агентства, доля Ford після продажу скоротиться до майже 13 відсотків. Але він все ж таки залишиться найбільшим акціонером Mazda і стратегічне партнерство між компаніями, що включає спільне управління виробництвами в США, Таїланді і Китаї, продовжиться.

Після завершення операції з продажу два члени ради директорів Mazda від Ford покинуть раду, виконавчий віце-президент Філіп Спендер залишиться на своєму посту, а генеральний директор Хісаказу Імаки стане головою ради директорів, передавши свій пост іншому виконавчому віце-президентові Такасі Яманучі.

Ford, як і останні учасники "Великої трійки" американських автовиробників, гостро потребує коштів після того, як продажі нових автомобілів в США впали до багаторічних мінімумів. В понеділок демократична фракція Сенату США внесла до Конгресу пропозицію надати Детройту допомогу у розмірі $25 мільярдів.

Операційний збиток Ford в минулому кварталі склав $2,98 мільярда. Раніше цього року компанія продала британські підрозділи Jaguar і Land Rover індійській Tata Motors Ltd, а зараз, за повідомленнями ЗМІ, має намір продати підрозділ з виробництва легкових автомобілів шведської Volvo.

 

Читайте также по теме