ГолосUA
12:49 12/04/2010

Фотовиставку в Українському домі назвали провокацією

Фотовиставка “Волынская резня: польские и еврейские жертвы ОУН-УПА” — провокація з боку товариства “Русскоязычная Украина”.

Про це заявив голова Київської організації “Меморіал” ім. В.Стуса Роман Круцик на прес-конференції “Правдиві сторінки історії України”.

За його словами, “так звані документи” і фотографії, які були представлені на виставці, а також книга “Каталог Выставки”, яку роздавали відвідувачам, не мають жодного посилання на авторів або на документальні джерела.

Крім того, Круцик зазначив, що представники польського посольства відмежувалися від цієї виставки, не брали участь в організації і представники єврейської общини.

На думку Круцика, організатори виставки, зокрема голова ради товариства “Русскоязычная Украина” народний депутат України В.Колесніченко, планували викликати обурення і готувалися до протесту з боку відвідувачів.

“Стільки міліції біля Українського дому, мабуть, не було ніколи”, — зазначив голова “Меморіалу”, — сказав Р. Круцик.

Нагадаємо: 8-10 квітня в приміщенні Українського дому проходила фотовиставка “Волынская резня: польские и еврейские жертвы ОУН-УПА”, організована Всеукраїнською громадською організацією “Правозащитное общественное движение “Русскоязычная Украина” і “Общество Увековечивания Памяти Жертв Преступлений Украинских Националистов в Варшаве”. Ця подія викликала обурення істориків і громадських діячів змістом фотовиставки і діями органів внутрішніх справ, які затримали 13 відвідувачів через нібито “знищення стендів” виставки.

М.Мамаєва

 

Читайте также по теме