ГолосUA
13:04 01/12/2008

Фракція НУНС обіцяє у повному складі проголосувати за Плюща

Фракція «Наша Україна — Народна самооборона» сьогодні проведе консультації з іншими політичними силами щодо підтримки кандидатури Івана Плюща на посаду голови Верховної Ради.

Про це повідомив журналістам член фракції НУ-НС Роман Зварич після зустрічі фракції з Президентом України Віктором Ющенком, — повідомляє УНІАН.

Він наголосив, що сьогодні фракція ухвалила принципове рішення щодо консолідованого голосування по всіх питаннях, які розглядатимуться у парламенті.

Р.Зварич висловив переконання, що фракція НУ-НС буде відтепер голосувати у Верховній Раді одностайно. У цьому контексті фракція підтримуватиме на посаду спікера виключно кандидатуру І.Плюща.

«Жодну іншу кандидатуру ми підтримувати не будемо, і за нечлена нашої фракції ми не віддамо жодного голосу», — сказав Р.Зварич.

Він повідомив, що кандидатура І.Плюща була схвалена після тривалого обговорення.

За словами Р.Зварича, цю кандидатуру підтримала переважна більшість членів фракції, і лише 5 присутніх на засіданні проголосували проти, а 5 членів фракції — утримались.

«Це означає, що ми висуваємо кандидатуру І.Плюща. Зараз ми будемо проводити переговори з іншими фракціями на предмет отримання їх підтримки. І, виходячи з першого принципового рішення (щодо консолідованого голосування), я сподіваючись, що 72 голоси нашої фракції будуть віддані за І.Плюща», — сказав він.

У свою чергу, представник «Народної самооборони», член фракції НУ-НС Кирило Куликов підтвердив, що сьогодні у ході зустрічі з Президентом члени фракції домовились про консолідоване голосування.

«Я сподіваюсь, що відтепер будуть ухвалюватись консолідовані рішення по всіх питаннях. Це перший раз, коли приймались рішення спільно, і якщо є якась партійна дисципліна, то вона має бути», — сказав К.Куликов.

Читайте также по теме