Франція готова до переговорів щодо модернізації української ГТС, — Посол

Франція готова до переговорів про модернізацію української газотранспортної системи.

Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Жак Фор в ефірі «5 каналу».

«Здається, з української сторони є готовність до таких переговорів, з боку Європи теж ніяких перепон немає, варто поставити питання третій стороні (Росії – ред.), яка мусить розглянути цей проект», — сказав він.

Водночас він додав, що Європа не стоятиме на заваді поглибленню співробітництва та контактів України з Росією. «Багато політиків кажуть, що рідко вдається абстрагуватися від географічних реалій. Україна насправді має двох великих сусідів – Російську Федерацію та європейські країни. І неможливо стати на перепоні у обміні контактів між цими сусідами. Ми чудово розуміємо цю ситуацію», — підкреслив Жак Фор. 

Нагадаємо, Франція підтримує ідею модернізації української газотранспортної системи. Про це заявив 7 жовтня президент України Віктор Янукович в у Парижі після зустрічі з президентом Франції Ніколя Саркозі. «Модернізація української ГТС, безумовно, ми торкнулися цього питання. Ми обговорили необхідність проведення такої роботи, яка піде на користь і постачальникам, і споживачам енергоносіїв», — сказав він. 

Як повідомлялося, Україна вже запропонувала Польщі та Німеччині взяти участь у модернізації своєї ГТС. Пізніше до цього процесу виявила бажання долучитися Словаччина.

Читайте также по теме