ГолосUA
10:32 10/04/2010

Французи перетворили Софійську площу на „Площу ангелів”

9 квітня в Києві відкрився фестиваль „Французька весна – 2010”. На честь його відкриття було презентовано оригінальну вуличну виставу у виконанні циркових студій Марселя, які перетворили Софійський майдан на справжню „Площу ангелів”.

Вуличне шоу "Площа янголів", яку вже побачило півсвіту, є однією з найбільш яскравих вистав "Циркових студій Марселя". Самі студії були засновані у 2001 році артистами П’єром Бідо, Стефаном Жіраром та Аною Раш. Після концерту в Україні циркові студії відправляться до Аргентини.

Кияни і гості столиці змогли спостерігати, як янголи-акробати осипали місто хмарами білого пір’я, після чого глядачам була представлена декоративна постать Архістратига Михаїла – покровителя Києва. У Французькому культурному центрі повідомили, що після шоу флюгер у вигляді позолоченої крилатої постаті Архістратига Михаїла буде знаходитись під художнім склом на території Софії Київської, а 19 вересня на свято «Михайлове чудо» його буде встановлено на шпиль Південної вежі архітектурного ансамблю Святої Софії. /> Завершився цей оригінальний вуличний перфоманс дивовижним вогняним шоу…

І. Тимошенко

 

Читайте также по теме