ГолосUA
19:07 22/03/2010

Французи заснували на Черкащині підприємство з виготовлення металевих конструкцій для супермаркетів

Французька компанія у минулому році заснувала на Черкащині перше в Україні підприємство, яке спеціалізується на виготовленні металевих конструкцій для гіпер та супермаркетів.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомив заступник начальника управління зовнішніх відносин та європейської інтеграції облдержадміністрації Сергій Зайцев.

С. Зайцев інформував про хід виконання у 2009 року «Програми сприяння залученню інвестицій в економіку області на 2006-2010 роки». За його словами, за рахунок внутрішніх та зовнішніх інвестиційних вкладень підприємствами області у 2009 році створено 21079 нових робочих місць, з них – 16189 у сфері малого підприємництва. Питання залучення інвестицій до економіки області залишається одним із пріоритетних у роботі облдержадміністрації. Серед досягнень — співпраця із французами.

Так, французька компанія «Разек Груп» на базі заводу «Черкаське хімволокно» заснувала перше в Україні підприємство з виготовлення металевих конструкцій для гіпер і супермаркетів. На заводі, аналогів якому немає в Україні, планується створити понад 200 нових робочих місць

Нагадаємо, що на Черкащині також ефективно працює «ВАТ «Жашківський елеватор», власником контрольного пакету акцій якого є французьке підприємство «Суфле Агрі кюльтур». А у Звенигородському районі — ВАТ «Звенигородський сироробний комбінат», власником акцій якого є французька фірма «Бонгрен».

В. Середа

 

Читайте также по теме
ГолосUA
10:55 06/03/2024

Президент Украины Владимир Зеленский подписал закон, который определяет правила корпоративного управления государственными...