ГолосUA
15:56 20/01/2010

Французькі ЗМІ: Донецьк — бастіон Януковича в Україні

Донецьк — єдине в Україні місто, на прихильність якого кандидат у президенти Віктор Янукович завжди може покластися.

У цьому переконане видання Le Figaro.

Газета вказує, що Донецьк представляє собою екзотичний коктейль із дикого капіталізму, радянського менталітету та мафіозних структур. Будучи одним із основних військово-промислових центрів, після розпаду СРСР Донецьк перетворився на колиску могутніх українських олігархів, в тому числі і найбільш скандального — Ріната Ахметова, який є одним із основних спонсорів Партії Регіонів.

Видання відзначило, що у Донецьку за Віктора Януковича голосували практично всі. За словами мера міста Анатолія Лук’янченко, причина такої прихильності криється у тому, що донеччани, як і решта жителів Східної України, сприймають Віктора Федоровича як "одного зі своїх".

До того, як у 2002-му році стати прем’єр-міністром, Янукович, на той час виключно російськомовний, обіймав посаду губернатора Донецької області. /> Більшість місцевих жителів до сих пір пам’ятають той період, адже пенсії стали виплачуватися регулярно, а зарплати — потроху зростати, в той час як після славнозвісної “помаранчевої” революції ситуація у регіоні почала поступово погіршуватися.
 
"Жителі Донбасу ображаються, що протягом п’яти років їх сприймали як громадян другого сорту, нав’язуючи їм українську мову та не надаючи регіону достатньої фінансової допомоги для подолання економічної кризи. В першу чергу винуватими у такому відношенні вони вважають “помаранчевих” і тому, як і раніше, вони голосують за Януковича, забезпечуючи йому найстабільнішу підтримку у всій Україні", — вказує видання.

За матеріалами: "Le Figaro"

 

Читайте также по теме