ГолосUA
19:37 05/01/2011

Фрегат «Сагайдачний» після завершення ремонту повернувся в стрій

Флагманський корабель Військово-Морських Сил Збройних Сил України фрегат «Гетьман Сагайдачний» після проведення планового поточного докового ремонту з виконанням окремих робіт повертається в стрій бойових одиниць флоту.

Про це повідомили у прес-службі Міноборони.

Над відновленням технічної готовності корабля працювали кілька підприємств судноремонтної промисловості. Зокрема, ними було виконано ремонт підводної частини і гвинто-рульової групи фрегату.

Після закінчення докового ремонту «Гетьман Сагайдачний» пройшов швартові випробування, а напередодні нового, 2011 року, фрегат вперше за останні півроку вийшов в море вже на ходові випробування.

За інформацією начальника управління експлуатації і судноремонту логістики Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітана 1-го рангу Ігоря Томіліна, в морі після проведення річного технічного обслуговування було перевірено роботу головної енергетичної установки на всіх режимах.

«Випробування показали відсутність будь-яких обмежень і зауважень в роботі головної енергетичної установки, фрегат знову в строю», – зазначив офіцер.

Він додав, що окрім ремонту головної енергетичної установки проведено ремонт мінно-торпедного, ракетно-артилерійського, радіотехнічного озброєння. Крім того, одним з підприємств завершуються роботи щодо заміни кран-балок з метою подальшої установки на кораблі нових рятувальних шлюпок.

«З літа 2010 року ремонтно-відновлювальні роботи на «Гетьмані Сагайдачному» практично не припиняються. Частина ремонтних робіт, насамперед з облаштування побутових приміщень, проводиться силами особового складу фрегата під керівництвом командира корабля капітана 2-го рангу Романа П’ятницького», – зазначив| начальник управління експлуатації і судноремонту логістики Командування Військово-Морських Сил ЗС України.

За інформацією капітана 1-го рангу Ігоря Томіліна, у 2011 році проводитимуться роботи з підтримки технічної готовності корабля по всіх його бойових частинах.

«Ми досягли з підприємствами домовленості про прискорення цього процесу, зважаючи на заплановане залучення корабля до участі у кількох міжнародних навчаннях і заходах бойової підготовки вже з травня поточного року», – зауважив офіцер.

Капітан 1-го рангу Ігор Томілін наголосив, що всі заплановані на ремонт корабля кошти були перераховані ремонтним підприємствам своєчасно, використовуються в повному об’ємі згідно з укладеними контрактами.

Читайте также по теме