ГолосUA
06:09 08/11/2010

«Фронт Змін» вимагає перерахунку голосів на виборах мера в Луганську та Харкові

 

Результати виборів у Луганську та Харкові не можуть бути оголошені доти, доки не буде винесено рішень щодо всіх без винятку скарг у виборчих комісіях та позовів у судових інстанціях.

 

Про це йдеться у заяві партії “Фронт Змін”, повідомила прес-служба політсили.

 

Оголошення результатів виборів до остаточного вирішення всіх спірних моментів у судах є грубим порушенням законодавства, йдеться у заяві. “Якщо влада впевнена у своїй перемозі, то чому вона боїться перерахунку голосів і розгляду спірних моментів у фактично підконтрольних їй судах?”, — сказано у документі.

 

“Невпевненість у своїх силах і своєму результаті – єдине пояснення поспіху, з яким оголошено результати виборів у Луганську. Притому, що є рішення Луганського окружного адміністративного суду про заборону оголошення результатів голосування. Перемога кандидата в Луганську від партії влади лише в 21 голос при зафіксованих фактах підміни бюлетенів, виявлених сотнях фальшивих протоколів викликає багато сумнівів”, — йдеться у заяві.

 

У документі також зазначається, що спірною буде перемога і кандидата від Партії регіонів у Харкові, якщо не буде спростовано всі обвинувачення на адресу ПР щодо фальшування виборів. “Вимагаємо заборонити оголошення результатів виборів у цих містах до остаточного врегулювання всіх спірних питань у виборчкомах та судах. А також, в разі необхідності, – перерахунку голосів”, — йдеться в документі.

Читайте также по теме