ГолосUA
15:18 29/06/2010

Г.Герман знає, коли завершиться дискусія про існування свободи слова в Україні

В Адміністрації Президента відомо, коли завершиться дискусія щодо свободи слова.

Про це сьогодні заявила на засіданні ради з гуманітарних питань заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман, передав кореспондент ГолосUA.

«Можна просто створити громадське телебачення і тим самим завершити дискусію стосовно того, чи є в Україні свобода слова — вона стане реальністю», — зазначила Г.Герман.

За її словами, наразі запропоновано створити громадське телебачення як неурядову та неприбуткову організацію у формі установи, засновнивником якої стане фонд Держмайна.

Крім того, Герман запевнила, що недоцільно впроваджувати абонплату або збори як засіб формування громадського телебачення.

«За своєю назвою телебачення представляють громадяни. Ми проаналізувати спектр громадських організацій і вважаємо, що деякі з них непогано структуровані і не буде проблем обрати представника», — сказала вона.

Заступник глави Адміністрації Президента повідомила, що найбільш дискусійним залишається питання формування Наглядової ради суспільного телебачення. Робоча група пропонує, щоб Наглядова рада формувалася переважно з представників громадських організацій, які самі визначатимуть своїх претендентів до складу ради, але якщо громадські організації того або іншого напряму не зможуть самостійно вибрати представника, то рефері повинен виступити Комітет Верховної Ради по свободі слова, який вибере одну кандидатуру із запропонованих.

М.Мамаєва />  

Читайте также по теме