ГолосUA
13:16 04/10/2009

G7 прогнозує подальше падіння долара

Міністри фінансів країн G7 на саміті у Стамбулі заявили, що процес відновлення світової економіки після кризи буде тривалим.

Вони відкрито висловили побоювання, що долар впаде ще сильніше і тим самим зруйнує економічну систему, що існує, повідомила Associated Press.

У своїй спільній заяві, що завершила роботу конференції, глави економічних відомств відзначили, що рішучі дії урядів країн G7 покращили умови для розвитку економіки та фінансових ринків. На їх думку, ще занадто рано зупиняти використання стимулюючих заходів, як державні витрати, що випереджають надходження до держбюджету та низькі відсоткові ставки.

Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер відзначив, що влада відмовиться від «крайніх» кроків в економіці лише у тому випадку, якщо ріст долара стане стабільним.

Довідка ГолосUA: G7 — група із семи розвинутих країн світу (США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада), лідери яких регулярно зустрічаються для обговорення спільних економічних проблем і намагаються узгоджувати свою економічну політику. Кожного року група проводить зустріч глав урядів та численні допоміжні зустрічі і політичні дослідження. Міністри країн G8 зустрічаються протягом року. Зокрема, міністри фінансів G8 проводять зустрічі чотири рази на рік. Також мають місце щорічні зустрічі міністрів з питань зовнішньоекономічної політики та міністрів з питань охорони навколишнього середовища.

За матеріалами: «Подробности»

 

Читайте также по теме