ГолосUA
08:31 29/08/2010

Гальчинський: ПР йде на регіональні вибори, не визначивши свою регіональну політику

Партія регіонів так і не визначилася в основних питаннях, пов’язаних з реалізацією державної регіональної політики, заявив в інтерв’ю для «Дзеркала тижня» екс-голова ради Національного банку України, професор Анатолій Гальчинський.

«Партія регіонів йде на вибори, не визначившись концептуально у базисних домінантах регіональної політики. Мова йде в першу чергу про її три позиції: адміністративно-територіальну реформу, двопалатний парламент і федеральне облаштування держави», — констатував учений.

При цьому він вважає, що, не дивлячись на всю складність даних проблем, партії, яка перебуває при владі, необхідно визначити свої шляхи їх вирішення.

«Це дуже складні питання. Але партії, що претендує залишатися біля керма держави і в майбутньому, не личить «ховати голову в пісок» у цих ключових питаннях державного будівництва», — заявив Гальчинський.

На його думку, навіть не дивлячись на невирішеність ключових питань регіональної політики, чимало виборців на місцевих виборах проголосують за ПР.

«Політика «наведемо порядок», а це основне гасло регіоналів, подобається людям. До того ж регіонали вміють вирішувати практичні питання, сильні у конкретиці, цього не відняти. Важливо й інше: чесній людині не хочеться повертатися до системи хаосу попередніх п’яти років. Так що багато виборців будуть дійсно голосувати за регіоналів», — упевнений Гальчинський.

 За матеріалами: Дзеркало тижня />  

Читайте также по теме