ГолосUA
16:17 03/08/2009

«Гаврилівські курчата» з’їли зерна на 12 мільйонів гривень, але не поспішають віддавати борг

Бориспільський комбікормовий завод, що є підрозділом компанії БЮТівця Євгена Сігала «Комплекс «Агромарс» (торгова марка «Гаврилівські курчата»), заборгував своїм постачальникам сировини близько 12 мільйонів гривень.

Про це повідомив один з представників постраждалих компаній заступник директора підприємства „Калвер-Тон” Юрій Чепіль, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, Бориспільський завод перестав розраховуватися за поставлений товар ще з вересня минулого року, але в цьому році така тенденція набула масового характеру.

„Приблизно така ж сама ситуація і з іншими філіалами компанії «Комплекс «Агромарс»… Вони банально не розраховуються з нам за поставлений раніше товар, переважно зерно, сою… При цьому, за нашою інформацією, продукція їхньої торгової марки „Гаврилівські курчата” постачається до мереж продовольчих магазинів постійно… Тому кошти для розрахунків з нами в них є достатньо”, – зазначив представник постраждалої фірми.

Водночас, Ю.Чепіль припустив, що компанія «Комплекс «Агромарс» сьогодні спеціально підвищує закупівельні ціни на агропродукцію, щоб привабити сільсько-господарчих виробників, а потім, після отримання товару, відмовляється платити за нього.

„Постраждалих компаній десятки по всій теріторії України, і вся проблема в тому, що „Агромарс” вже систематично не розраховується з нами”, – резюмував підприємець.

Як відомо, компанія "Комплекс "Агромарс" — одна з найбільших птахівничих компаній в Україні. Компанія володіє більш ніж 25 птахофермами з вирощування бройлерів і здійснює повний виробничий цикл від здобуття інкубаційних яєць і вирощування молодняка до повної переробки м’яса птиці. За офіційною інформацією, президентом компанії сьогодні є Марина Сігал, дружина народного депутата від фракції БЮТ Євгена Сігала.

Є. Стеценко

 

Читайте также по теме