ГолосUA
14:14 12/07/2010

Газ, на який претендує “РосУкрЕнерго”, є власністю України – Тимошенко

Газ, на який претендує “РосУкрЕнерго”, закачувався в українські газосховища з 2005 року і є власністю України.

Про це сказала лідер об’єднаної опозиції Юлія Тимошенко на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо з’ясування обставин рішення, яке було винесено Стокгольмським арбітражним судом, передав кореспондент ГолосUA.

“11 млрд. кубометрів газу були законно придбані і законно розмитнені і до сьогоднішнього дня є відповідні рішення Шевченківського районного суду Києва, — заявила Ю. Тимошенко. — Тому, що газ, на який претендує “РосУкрЕнерго” закачався в українські газосховища ще з 2005 року”.

Також лідер опозиції наголосила, що нова влада претендує на використання газу, який належить Україні. “Прийшла нова влада – Янукович, Фірташ, Бойко, Льовочкін, Хорошковський і тепер вони претендують на використання газу”, — додала опозиціонерка.

Водночас Ю. Тимошенко наголосила, що рішення Стокгольмського арбітражу було зумовлено тим, що українська влада підтримувала “РосУкрЕнерго”. “Представники “РосУкрЕнерго” діяли відповідно до згоди Президента Віктора Януковича. Окрім того, Стокгольмський суд зауважив у своєму рішенні, що “Нафтогаз” змінив свої позиції і став на бік “РосУкрЕнерго”, — розповіла екс-прем’єр.

Вона також підкреслила, що “Нафтогаз” виконував доручення міністра палива Юрія Бойка і зі згоди В. Януковича здав національні інтереси. Окрім того, Тимошенко передала ТСК результати розслідування інциденту незалежної міжнародної організації.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме