ГолосUA
10:28 16/01/2009

«Газ України» відключає газ Києву

«Газ України» попередила «Київенерго» про початок процедури обмеження газопостачання.

Про це повідомила прес-служба «Газу України».

Повідомлення про початок процедури обмеження газопостачання були направлені голові правління «Київенерго», голові Київської міської державної адміністрації та до «Київгазу».

Рішення про обмеження постачання газу обумовлене значною заборгованістю «Київенерго» перед «Газом України» — станом на 15 січня компанія заборгувала майже 705 млн. грн. У «Газі України» також наголошують, що в січні «Київенерго» не заплатила за спожитий газ жодної гривні.

«АЕК «Київенерго» впродовж опалювального сезону 2008-2009 рр. систематично порушує власні договірні зобов’язання із забезпечення стовідсоткових розрахунків за спожитий природний газ. Тому ДК «Газ України» не бачить законних підстав для виділення АЕК «Київенерго» природного газу в повному об’ємі», — йдеться в повідомленні.

«Газ України» також відзначає, що досить велика заборгованість «Київенерго» значно ускладнює забезпечення опалювального сезону 2008-2009 років.

З метою уникнення негативних наслідків при забезпеченні тепловою енергією киян «Газ України» звернув увагу керівництва «Київенерго» на необхідність підготовки устаткування енергокомпанії для переходу на резервні види палива.

 

Читайте также по теме