ГолосUA
08:07 02/04/2010

Газотранспортний консорціум потрібен самій Україні — Симоненко

Газотранспортний консорціум потрібен, у першу чергу, самій Україні.

Таку думку висловив лідер Комуністичної партії України П.Симоненко в інтерв’ю тижневику «2000», повідомила прес-служба КПУ.

За його словами, «газотранспортний консорціум необхідно створювати». «Він потрібен у першу чергу самій Україні. І тут не лише питання зниження ціни на газ, а я переконаний, що консорціум може стати одним із аргументів для цінових преференцій Україні, але це і умова збереження об’ємів транзиту українськими трубопроводами. Крім того, українська газотранспортна система потребує модернізації, для чого потрібні значні кошти, котрих в Україні катастрофічно не вистачає», — сказав лідер комуністів.

За його словами, протягом «помаранчевої» п’ятирічки дорогоцінний час було втрачено і Росія за ці роки вклала вагомі кошти у альтернативні транзитні проекти. «Тим не менше, цю тему слід розвивати. У Москві висловили свою зацікавленість. Але ініціатива повинна йти від Києва, оскільки ми є власниками ГТС. Думаю, що до візиту російського президента в Україну в травні на рівні урядів це питання повинне бути грунтовно розроблене», — підсумував П.Симоненко.

 

 

Читайте также по теме