ГолосUA
12:47 22/09/2009

Газовий борг Києва у наступному році сягне 2 мільярдів гривень

За підрахунками спеціалістів компанії «Київенерго», якщо ситуація із невиплатою столичною міською адміністрацією коштів за різницю в тарифах не зміниться, борг міста на наступний рік за газ може сягнути 2 млрд. грн.

Про це на прес-конференції повідомив голова правління акціонерної компанії «Київенерго» Едуард Соколовський, передав кореспондент ГолосUA.

«Сьогоднішня ситуація така: існує борг, 680 млн. грн., перед компанією «Газ України» і, за оцінками та розрахунками наших спеціалістів, якщо ситуація із виплатою різниці в тарифах КМДА перед «Київенерго» не зміниться, то фактичні борги «Київенерго», а отже і міста за газ сягнуть 1,5 — 2 млрд. грн», — сказав він.

За словами Е. Соколовського, для виходу із цієї ситуації столична адміністрація повинна терміново почати розраховуватись за різницю в тарифах. Як зазначив експерт, на сьогодні цей борг сягнув 1 млрд. 321 млн. грн. Окрім того, за його словами, на сьогодні існує також борг підприємств за теплову енергію — 750 млн. грн., а заборгованість за електроенергію становить 616 млн. грн.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме