ГолосUA
15:35 27/09/2010

«Газпром» буде діяти лише в інтересах України, — ПР

Російська компанія «Газпром» не буде діяти проти національних інтересів України.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю журналісту ГолосUA висловив представник Партії регіонів, заслужений економіст України Михайло Чечетов.

Відповідаючи на запитання стосовно правомірності дій російської компанії «Газпром», котра нібито вимагає у НАК «Нафтогаз України» відмови від транспортування 3 млрд. кубометрів газу у напрямку Польщі, він сказав: «На мою думку, «Газпром» зараз чинить і буде чинити лише з урахуванням національних інтересів України. За головне беруться лише національні інтереси України», — підкреслив політик.

«Якщо це буде вигідним для України, то буде укладено відповідні документи, якщо не буде вигідним, то документів не буде. Це ж не за Юлії Тимошенко (колишній прем’єр-міністр України — ред.), коли залишався корпоративний інтерес. Зараз корпоративний інтерес за головне не береться. Все прораховується з олівцем, на папері, і там, де держава матиме вигоду, там будуть підписуватися контракти», — зазначив він.

Нагадаємо, в українських ЗМІ з’явилася інформація про те, що «Нафтогаз» на вимогу російського «Газпрому» відмовляється транспортувати газ до Польщі. Польська компанія «PGNiG» спробувала отримати без узгодження з «Газпромом» 3 млрд. кубометрів газу. Українська сторона не проти транспортувати цей обсяг, проте для цього нібито необхідне узгодження з російською стороною.

О. Проценко />  

Читайте также по теме