ГолосUA
09:10 24/12/2008

«Газпром» каже, що Ющенко помилився — «Нафтогаз» й досі нічого не «врегулював»

«Газпром» спростовує заяву Президента України Віктора Ющенка про те, що Україна вирішила питання з врегулюванням газового боргу перед Росією.

Про це йдеться в прес-релізі «Газпрому», — повідомило Російське інформаційне агентство «Новости».

«Такого роду заяви нас дуже дивують. Реструктуризацію боргу в односторонньому порядку зазвичай проводять тільки після дефолта… В рамках двосторонніх відносин жодних домовленостей про реструктуризацію заборгованості немає, і жодних документів із цього приводу не підписано», — заявив офіційний представник холдингу Сергій Купріянов.

«За контрактом, «Нафтогаз України» має оплатити весь отриманий газ до кінця місяця поставок. Отже, питання зовсім не вирішене. Поставки в листопаді не сплачені, платежів за грудень ми також не бачимо. Реальних шляхів врегулювання проблеми українська сторона поки не пропонує. Розраховуємо на завтрашній зустрічі з Олегом Дубиною (голова «Нафтогазу України») побачити світло в кінці тунеля», — заявив С.Купріянов.

Нагадаємо, що під час вчорашньої підсумкової прес-конференції Президент України Віктор Ющенко заявив, що «Нафтогаз» врегулював з «Газпромом» усі спірні питання щодо заборгованості за газ.

 

Читайте также по теме