ГолосUA
18:05 26/07/2010

«Газпром» може обійти «Нафтогаз» в поставках газу напряму Сумському НВО ім.Фрунзе

Одне з найбільших у Європі машинобудівних підприємств з виробництва устаткування для нафтової газової, атомної та хімічної промисловості Сумське НВО ім. Фрунзе, підконтрольне російському бізнесменові Костянтину Григоришину, веде переговори з російським «Газпромом» про прямі поставки газу на підприємство.

Про це заявив сьогодні перший заступник голови Сумської облдержадміністрації Віктор Чернявський.

«Після затяжної перерви, нарешті відновлені переговори керівництва підприємства з Газпромом про підписання контракту на постачання газу» — повідомив В.Чернявський.

Нагадаємо, що Сумське НВО ім.Фрунзе свого часу отримувала газ за прямими договорами з Туркменістану, в обмін на який реалізувала в цій державі ряд інвестиційних проектів з будівництва компресорних станцій.

Сумське НВО ім. Фрунзе — один з найбільших у Європі виробників ГПА і комплектних компресорних станцій різного призначення; відцентрових, вакуумних, хімічних насосів; центрифуг, обладнання для хімічної, газової та нафтопереробної промисловості. У числі найбільших замовників об’єднання — «Сургутнефтегаз», «Туркменнафта» і «Туркменгаз» (Туркменістан).

За матеріалами: ProUa />  

Читайте также по теме