ГолосUA
09:32 28/12/2008

Газпром не вірить, що Україна розрахується

Офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов припускає, що Україна до кінця року не зможе сплатити свою заборгованість за газ.

В інтерв’ю радіокомпанії "Эхо Москвы" С.Купріянов також повідомив, що "Газпром" в останні дні року шукатиме з Києвом "інші способи" сплати української заборгованості, щоб мати підстави продовжити поставки газу Україні 1 січня.

"Ми шукаємо можливі схеми" вирішення проблеми українського боргу, зокрема мова може йти про "передоплату за транзит", пояснив представник "Газпрому".

При цьому "Газпром" не відкидає: якщо не вдасться вирішити проблему і доведеться з 1 січня припиняти постачання газу Україні, Київ може почати несанкціоновано відбирати транзитний газ, призначений для європейських споживачів. Про це "Газпром", за словами Купріянова, також попередив своїх європейських колег у листі, підписаному керівником холдингу Олексієм Міллером.

С.Купріянов сказав, що поки не може назвати ціну, за якою Україна (у разі погашення боргу) зможе купувати газ наступного року, але зауважив, що в будь-якому разі нова ціна буде вищою нинішньої ($179,5 за 1 тисячу кубометрів

 

Читайте также по теме