ГолосUA
06:55 11/09/2009

«Газпром» підрахував вартість газу у IV кварталі

Ціна газу для України у IV кварталі зросте до $205-210/тис. куб. м.

Про це вчора заявив директор компанії «Газпром збут Україна» Анатолій Підмишальський.

Це на $32 більше, аніж планували у «Нафтогазі України» на початку року. Втрати компанії від неочікуваного росту цін в кінці року можуть скласти $450 млн. У зв’язку з цим Кабінет міністрів може суттєво скоротити об’єми закупівель газу в Росії, проте для цього уряд змушений буде піти на поступки «Газпрому».

 У російській компанії заявили, що, скільки ціна на газ розраховується залежно від цін на нафтопродукти, подорожчання можливе — якщо у січні поточного року ціна нафти складала $40/барель, то сьогодні цей показник дорівнює $70/барель.  

У «Нафтогазі» заяви «Газпрому» назвали передчасними. /> «Поки що немає остаточної ціни. Якою вона буде, рано говорити. «Газпром» оприлюднив лише свої прогнози», — заявив прес-секретар відомства Валентин Землянський.

При цьому джерело у «Нафтогазі» зазначило, що ріст цін у IV кварталі може спровокувати скорочення об’ємів закупівель російського газу.
«Повністю відмовитися від купівлі газу ми не зможемо з технологічних причин. Проте обійтися 4-5 млрд. куб. м., якщо Росія дасть згоду на це, зможемо», — сказав співбесідник.  

За матеріалами «Коммерсант-Украина»
.

 

Читайте также по теме