ГолосUA
14:53 09/01/2009

“Газпром” прозрів: він побачив, що “Нафтогаз” хоче домовлятися

«Нафтогаз України» нарешті увійшов у переговорне русло, і «Газпром» сподівається, що тепер робота з відновлення транзиту газу через українську територію піде швидко і конструктивно.

Про це заявив журналістам голова російського газового холдингу Олексій Міллер, повідомило РИА Новости.

«Ми бачимо, що «Нафтогаз України» нарешті увійшов у переговорне русло. Українська сторона, зокрема, як мені здається, під тиском Євросоюзу, прийняла пропозицію про створення міжнародної багатосторонньої моніторингової комісії в складі представників «Газпрому», «Нафтогазу України», міненерго Росії і України, представників компаній — одержувачів російського газу в Європі і незалежної моніторингової організації», — сказав Міллер.

«Сподіваймося, що тепер робота піде швидко і конструктивно, і українська сторона дотримуватиметься досягнутих поки що на словах домовленостей», — додав голова «Газпрому».

Міллер наголосив, що як тільки документ буде підписаний, а спостерігачі міжнародної багатосторонньої моніторингової комісії будуть готові до практичної роботи на газовимірювальних станціях України і Росії, транзит російського газу через Україну стане можливим.

 

Читайте также по теме