ГолосUA
15:28 25/03/2010

“Газпром” заробляє на Україні найбільше коштів у Європі

Серед усіх європейських країн компанія “Газпром” заробляє найбільшу кількість грошей на поставках газу до України, тому вона зацікавлена у збільшенні обсягів його закупівлі.

Таку думку в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA висловив експерт з енергетичних питань Володимир Омельченко.

Він наголосив на тому, що заяви Олексія Міллера щодо того, що ціна на газ для України залежатиме від обсягів його закупівлі “були дуже туманними, і на основі цього сигналу не можна робити яких-небудь висновків”.

“Мені здається, що “Газпром” зацікавлений у збільшенні обсягів закупівлі природного газу Україною, тому що фактично Україна є одним із найбільших споживачів російського газу і має на нього найбільші ціни. Тому коштів з продажу природного газу в Україну “Газпром” заробляє найбільше в Європі. Безумовно, він зацікавлений у збільшенні поставок. Він може переглянути контракт та надати знижку, але це не головне питання візиту української делегації”, — сказав В. Омельченко.

Експерт повідомив, що головним питанням візиту все-таки стануть зміни зовнішньоекономічного курсу та вступ України до Митного союзу, котрі ініціює російський уряд на чолі з Володимиром Путіним а потім — усе інше.

О. Проценко

 

Читайте также по теме