ГолосUA
16:07 14/10/2008

Гелетей звинуватив депутатів від БЮТ у побитті співробітників УДО

Співробітники Державного управління охорони (УДО), які забезпечують охорону Центральної виборчої комісії, діяли винятково у межах законодавства та наданих їм повноважень.  />  

Як повідомили Голос.UA у прес-службі Секретаріату Президента, про це заявив начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей. 
 

При цьому він категорично заперечив інформацію про побиття народних депутатів, які перебували у приміщенні ЦВК. Він наголосив, що після засідання ЦВК депутати зробили спробу силового захоплення чергової частини УДО, зокрема, кімнати, де зберігається зброя.
 

«Депутати вчинили хуліганські дії, побили військовослужбовців УДО, завдали шкоди майну УДО і засобам зв’язку», – заявив Валерій Гелетей, додавши, що зараз у ЦВК працює оперативно-слідча група прокуратури.
 

Валерій Гелетей повідомив, що перед тим до Президента України, Генеральної прокуратури та УДО надійшов лист від Голови Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала з проханням посилити охорону цього відомства.
 

Мотивом для такого листа стало те, що приміщення ЦВК було заблоковане народними депутатами, які позбавили таким чином членів ЦВК можливості проводити засідання і працювати у нормальному режимі.
 

Валерій Гелетей висловив обурення діями народних депутатів, які, за його словами, окрім ЦВК, також здійснюють блокування Окружного адміністративного суду Києва та Київського апеляційного адміністративного суду.
 

Також, за його словами, депутати від БЮТ вчинили тиск на Вищий адміністративний суд, у результаті чого заступника голови цього суду було госпіталізовано.
 

В.Гелетей пообіцяв, що УДО посилюватиме охорону всіх органів державної влади, де буде заблоковано нормальний режим їхньої роботи.

 

Читайте также по теме