ГолосUA
07:05 17/10/2008

Генеральна прокуратура опротестувала відмову уряду виділити гроші на проведення дострокових парламентських виборів

Генеральна прокуратура внесла протест на розпорядження Кабінету Міністрів України про відмову виділити з резервного фонду Державного бюджету України кошти на підготовку та проведення позачергових виборів народних депутатів. />  

Про це Голос.UA повідомили у прес-службі Генпрокуратури.
 

Там нагадують, що згідно рішення рішення Ради національної безпеки і оборони України уряду доручено невідкладно вирішити питання про виділення з резервного фонду Державного бюджету необхідних коштів для фінансування, підготовки та проведення позачергових виборів до Верховної ради України та забезпечити їх перерахування до 17 години 13 жовтня 2008 року Міністерством фінансів та Державним казначейством України Центральній виборчій комісії.
 

Проте, 14 жовтня 2008 року на своєму засіданні Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про відмову виділити з резервного фонду Державного бюджету України коштів на підготовку та проведення позачергових виборів народних депутатів.
Генеральна прокуратура України внесла протест на вказане розпорядження, який відповідно до чинного законодавства зупиняє дію опротестованого акту і підлягає обов’язковому розгляду у десятиденний строк.

 

Читайте также по теме