ГолосUA
15:40 29/01/2010

Генпрокуратура не виконує політичних замовлень — Медведько

У Генеральній прокуратурі України критично ставляться до звинувачень міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у виконанні політичних замовлень.

Про це генеральний прокурор України О. Медведько заявив сьогодні на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

«Ми жодного політичного замовлення не виконуємо, і взагалі, я хотів би нагадати Юрію Віталієвичу, хоча в нас з ним нормальні стосунки, що він часто забуває, що коли приходить сюди, то співає дифірамби органам прокуратури. Він говорить про те, як нормально працюють прокурори на засіданнях РНБО, на зустрічах за участі Президента, на нарадах з Дня незалежності та до Дня міліції. Але як тільки заходить до стін Кабінету міністрів — різко міняється. Тому треба критично ставитися до заяв Юрія Віталійовича», — наголосив прокурор.

При цьому О. Медведько повідомив, що згідно з законом про вибори Президента України ані міліція, ані прокуратура, не мають права вимагати у дільничих виборчих комісій списки тих, хто погодився голосувати вдома. «Вони уповноважені, так само як і ми, перевіряти таких людей тільки тоді, коли до них звернуться члени дільничних виборчих комісій», — підкреслив генпрокурор.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звинуватив Генеральну прокуратуру України у тому, що дії останньої є політично вмотивованими.

А. Береза

 

Читайте также по теме