ГолосUA
14:43 14/05/2009

Генпрокуратура обшукала будинок Дурдинця в Ужгороді

Слідчі Генеральної прокуратури 12 травня провели обшук житла заступника голови Служби безпеки України Тиберія Дурдинця в Ужгороді. Про це “Українським Новинам” повідомив представник Генпрокуратури. />  

З його слів, також був зроблено обшук робочого кабінету в СБУ.
 

Він зазначив, що ці заходи були здійснені в рамках кримінальної справи, порушеної проти Т. Дурдинця за підозрою в невиконанні судового рішення про відсторонення його від виконання обов’язків заступника голови спецслужби.
 

Нагадаємо, Генпрокуратура доручила міліції й СБУ примусово доставити в суд Т. Дурдинця для обрання йому запобіжного заходу.
12 травня Печерський райсуд Києва прийняв ухвалу про арешт Т. Дурдинця у зв’язку з тим, що він не виконує рішення Окружного адмінсуду Києва про незаконність перебування його на посаді.
 

При цьому, за даними начальника прес-служби СБУ Марини Остапенко, Т. Дурдинець перебуває на лікарняному й жодним чином не ухиляється від слідства.
 

На початку листопада 2008 Окружний адмінсуд Києва визнав незаконним і скасував указ про призначення Т. Дурдинця заступником голови СБУ, а 12 грудня 2008 Верховна Рада попросила Президента Віктора Ющенко скасувати цей указ.

 

Читайте также по теме