ГолосUA
08:55 19/09/2009

Генпрокуратура підтвердила участь українських спеціалістів у російсько-грузинському конфлікті

Українські фахівці обслуговували системи ППО в Грузії під час російсько-грузинської війни в серпні 2008 року.

Цей факт підтвердила Генеральна прокуратура України.

При цьому вона посилається на анонімне джерело в правоохоронних органах, яке ознайомлене з результатами проведеної прокуратурою перевірки.

За його словами, до Грузії була направлена група цивільних фахівців з міста Балаклея для обслуговування проданих українською стороною ЗРК "Бук-м1". Ці люди знаходилися в Грузії з 5 по 13 серпня 2008 року. "Участь в бойових діях вони спростовують, але не заперечують що техніку обслуговували", — додало джерело.

Заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін підтвердив лише факт проведення перевірки з цього питання. Про її результати він не повідомив. Прес-секретар Служби безпеки України Марина Остапенко, зі свого боку, заявила, що інформація про участь громадян України в російсько-грузинській війні не відповідає дійсності.

В ході російсько-грузинської війни було збито декілька російських літаків, що атакували військові об’єкти на території Грузії. У Москві стверджували, що літаки були збиті зенітно-ракетними комплексами "Бук", які Грузії продала Україна і які обслуговувалися українськими розрахунками. Міністерство оборони України, зі свого боку, через декілька днів після початку військового конфлікту заявило, що інформація про участь українських військовослужбовців у війні є "абсолютною брехнею".

Факт продажу Грузії зброї і військової техніки в Києві підтвердили. При цьому українська влада відзначала, що постачання здійснювалися на законних підставах. />  
За матеріалами: Лента.ру

 

Читайте также по теме