ГолосUA
15:18 27/02/2009

Генпрокуратура РФ не погодилася із виправдувальним вироком у справі про вбивство Політковської

Генеральна прокуратура Росії оскаржила виправдувальний вирок у справі про вбивство журналістки Ганни Політковської.

Як передав РБК, про це повыдомив офіційний представник Генпрокуратури РФ Марина Гріднєва.

 "Сьогодні ми направили касаційне подання на даний вирок до Верховного суду", — відзначила вона.

Нагадаємо, 20 лютого 2009 р. Московський окружний військовий суд виніс виправдувальний вирок всім чотирьом обвинуваченим у справі про вбивство Г.Політковської. Раніше аналогічний вердикт всім фігурантам справи винесли присяжні засідателі. Суд відмовив в задоволенні позовів потерпілих на загальну суму 11 млн руб., а також ухвалив не обирати запобіжний фігурантам справи захід до вступу вироку до законної сили. Крім того, суд визнав за фігурантами справи право на реабілітацію.

В рамках даної справи колишні співробітники правоохоронних органів Павло Рягузов і Сергій Хаджікурбанов звинувачувалися в здирстві у бізнесмена 10 тис. дол. і перевищенні повноважень. С.Хаджікурбанов, а також брати Джабраїл і Ібрагим Махмудови звинувачувалися у вбивстві А.Політковськой. Їх дії були кваліфіковані як вбивство по найму особи у зв’язку з його службовою діяльністю, досконале організованою групою осіб. Крім того, С.Хаджікурбанов також звинувачувався в незаконному обороті зброї, яку він, на думку слідства, передав виконавцеві вбивства журналістки.

Оглядач "Нової газети" Г.Політковська була убита 7 жовтня 2006 р. в під’їзді будинку на вул.Лісова у Москві. Її тіло з вогнепальними пораненнями виявила в ліфті сусідка, поряд були знайдені пістолет Макарова і чотири гільзи. Прокуратура Москви порушила кримінальну справу по статті "вбивство". За основною версією слідства, злочин був пов’язаний з професійною діяльністю журналістки.

 

Читайте также по теме