ГолосUA
18:19 08/02/2011

Генпрокуратура стверджує, що активісти “Тризуба” в СІЗО скаржаться лише на лампочки

Генеральна прокуратура України організувала проведення систематичних перевірок додержання вимог закону під час перебування заарештованих членів ВО "Тризуб" за обвинуваченням у вчиненні хуліганських дій.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Щодо кожного із заарештованих протягом нетривалого часу затримання і тримання під вартою органи прокуратури провели від чотирьох до шістнадцяти перевірок додержання вимог чинного законодавства України, причому щонайменше одну із перевірок проводила прокуратура Запорізької області.

/> "Проведеними перевірками фактів порушення вимог законодавства щодо матеріально-побутових умов та медико-санітарного забезпечення затриманих членів ВО "Тризуб" не встановлено. Права заарештованих на захист було додержано у повному обсязі", — сказано у повідомленні відомства.


В усній формі від заарештованих надійшла одна скарга, що полягала в недостатньому штучному освітленні приміщення і була задоволена того ж дня: їм замінили лампи освітлення.


"Отже, розповсюджувана окремими ЗМІ інформація щодо нібито порушення конституційних прав заарештованих, не відповідає дійсності. А заяви активістів ВО "Тризуб" про застосування тортур у місцях їх тримання є нічим іншим, як спробою створити ореол "мучеників", намаганням маніпулювати громадською думкою, щоб уникнути відповідальності за вчинене правопорушення", — сказано у повідомленні ГПУ.

Нагадаємо, активісти ВО "Тризуб" відпиляли голову бюста Йосипа Сталіна у Запорізькій області.

Читайте также по теме