ГолосUA
16:15 08/04/2010

Генпрокуратура відмовила Тимошенко у порушенні кримінальної справи проти КС

Генеральна прокуратура України відмовила у порушенні кримінальної справи за заявами лідера об’єднаної опозиції Юлії Тимошенко про факти хабарництва у Конституційному суді України.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури України.

Відомство провело перевірку по поширених у засобах масової інформації заявах Тимошенко й інших зверненнях відносно фактів хабарництва у Конституційному суді України з метою прийняття певного рішення у справі про формування коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України.

«Під час перевірки Тимошенко надала пояснення у Генеральній прокуратурі України, проте на конкретні факти хабарництва не вказала. Будь-яких документів про конкретних осіб, які пропонували хабарі, а також суддів Конституційного суду України, які їх отримували, Юлія Тимошенко не надала. При цьому від підписання власних пояснень вона відмовилася», — говориться у повідомленні.

За результатами дослідчої перевірки факти хабарництва у Конституційному суді України не підтвердилися, у зв’язку з чим Генеральною прокуратурою України 08.04.2010 у порушенні кримінальної справи за фактами отримання і дачі хабара відмовлено на підставі п. 1 ст. 6 Карно-процесуального кодексу України через відсутність складу злочинів, передбачених статтями 368 і 369 Кримінального кодексу України. />  

Поки перевірка тверджень відносно втручання у діяльність Конституційного суду і спричинення тиску на його суддів з метою добитися винесення неправосудної постанови триває. За її результатами буде прийнято рішення відповідно до закону.

 

Читайте также по теме