ГолосUA
12:21 11/04/2009

Генпрокуратура взялася за дружину Зварича

Генеральна прокуратура України звернулася у Раду суддів з проханням позбавити права суддівства дружину колишнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича, якого звинувачено в отриманні хабара в особливо великих розмірах.

Як пише видання «Факти», про це повідомив керівник слідчої групи Генпрокуратури у справі проти екс-судді Зварича Ігор Жербицький.

За його словами, експертиза з перевірки почерку підтвердила, що дружина Ігоря Зварича дійсно сама вела так званий «бухгалтерський звіт» «трудових доходів» судівської сім’ї.

«Ми підняли питання про позбавлення її права суддівства. Я звернувся у Раду суддів з цим проханням. Тому й приїхав до Києва», — сказав Жербицький, уточнивши, що слідча група по справі Зварича працює у Львові. /> Він зазначив, що дружина І.Зварича продовжує працювати суддею у Господарському суді Львову, і ніхто її не звільняє з цієї посади.
Керівник слідчої групи уникнув відповіді на питання, чи дає І.Зварич зараз свідчення, і якщо дає, то які. Натомість він завірив, що колишній суддя сидить у камері з такими ж умовами, як й інші арештовані.
 
Як пише видання, сам І.Зварич умовами задоволений, поводить себе тихо, хоча й звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ніни Карпачової. За її словами, затриманий просив, щоб вона прислала на судове засідання свого представника, який був би «арбітром справедливого чи несправедливого звинувачення».

 

Читайте также по теме