ГолосUA
15:15 09/09/2009

Генпрокуратура заявляє, що найближчим часом по кримінальній справі Гонгадзе буде призначена міжнародна експертиза

Найближчим часом буде вирішено питання про призначення міжнародної експертизи в кримінальній справі щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це заявив генпрокурор Олександр Медведько.

"Ми проводимо експертизи, вирішується питання про призначення міжнародної експертизи. Найближчим часом ми це питання вирішимо. Тривають допити свідків, зокрема перевіряємо обставини, завдяки яким Пукач міг переховуватися і в Донецькій, і в Луганській, і в Житомирській областях. Працюємо дуже активно", — сказав О.Медведько.

Нагадаємо, представник вдови журналіста Г.Гонгадзе Мирослави Валентина Теліченко повідомляла наприкінці серпня, що Генпрокуратура звернулася до США із проханням про надання правової допомоги в проведенні експертизи ДНК знайдених фрагментів черепу, які ймовірно належать убитому журналістові Георгію Гонгадзе. "Ми зверталися в Генпрокуратуру з клопотанням про проведення експертизи поза Україною, і США вибрали не ми, а вони. Наскільки мені відомо, представники ГПУ звернулися до однієї з відповідних структур в Штатах і попросили про правову допомогу", — сказала вона.

Нагадаємо, фрагменти черепа були знайдені співробітниками слідчо-оперативної групи Генпрокуратури 28 липня 2009 р. в районі сіла Сухоліси Київської обл. Їх виявили в місці, вказаному головним підозрюваним в організації вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, — генерал-лейтенантом МВС Олексієм Пукачем. Медично-криміналістична експертиза, проведена українськими фахівцями, підтвердила приналежність фрагментів черепа Г.Гонгадзе.

З матеріалами: РБК-Україна

 

Читайте также по теме