ГолосUA
07:51 04/05/2009

Геращенко вважає, що держава зможе утримувати «Паланок»

Співавтор парламентської постанови «Про заходи щодо збереження пам’ятки культурної спадщини замку «Паланок» Ірина Геращенко вважає, що у держави є достатні джерела фінансування Мукачівського замку, який, згідно з постановою, має перейти з комунальної власності у державну.

«По-перше, «Паланок» перебуває в непоганому, порівняно з іншими замками України, стані. По-друге, держава зобов’язана виділяти таким об’єктам кошти», — підкреслила Геращенко в коментарі «Дзеркалу тижня».

При цьому вона нагадала про можливість здачу замку в оренду, відзначивши, що і уряд, і Міністерство культури у відповідь на рішення парламенту мають чітко розписати джерела фінансування на утримання замку.

«Насправді державне володіння замком «Паланок» не означає, що його не можна здавати в оренду, наприклад під виставки чи якісь інші культурно-мистецькі заходи. Хочу сказати, що я не проти того, аби замки передавалися в оренду чи навіть перебували у приватній власності, як в інших країнах. Але, вибачте, ми маємо сказати про кілька принципових речей. Перше — прозорість будь-якої процедури. Друге — відділення влади від бізнесу», — відзначила Геращенко.

«Уважно вивчатимемо пропозиції уряду щодо джерел фінансування на утримання «Паланку». Можливостей для цього чимало. Не хочемо нав’язувати свою думку Кабміну, а чекатимемо його пропозицій. Ми відкриті для діалогу», — додала вона.

 

Читайте также по теме