ГолосUA
16:39 15/03/2010

Глава МВД Могильов буде діяти ефективно — В.Фесенко

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов буде діяти досить ефективно.

Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA повідомив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Не дивлячись на своїх однопартійців, він буде діяти досить ефективно. Щодо суспільства, з точки зору прозорості серед демократизації діяльності цієї структури, тут є певні сумніви”, — зауважив він.

При цьому В.Фесенко не зміг спрогнозувати роботу міністра охорони здоров’я Зиновія Митника. «Він як колишній заступник міністра, в принципі, знайомий з діяльністю та проблематикою Міністерства, але очевидно, що зараз треба робити серйозну структурну реформу системи охорони здоров’я. Чи здатний він на це, чи зможе він виступити в ролі реформатора — сказати важко».  

Політолог не виключив, «що в умовах обмеження ресурсів його завдання буде лише утримати галузь охорони здоров’я на плаву і під контролем. І відповідно тоді, на думку політолога, можна буде оцінити його ефективність. «Проте чи вдасться йому реалізувати хоча б ці мінімальні завдання — в мене є великі сумніви», — пояснив він.

При цьому політолог додав, що ефективність роботи міністрів всіх відомств залежатиме від того, в чиїх інтересах вони працюватимуть.

«Ефективність роботи даних міністрів залежить від того, в чиїх інтересах вони працюватимуть. Якщо в інтересах суспільства — то по деяких Міністерствах сумнівів немає, враховуючи репутацію, потенційні претензії до міністрів, я маю на увазі проблему зовнішнього оцінювання, однак до інших — вони (претензії — ред.) існують», — відзначив він.

Нагадаємо, 11 березня Верховна Рада затвердила склад нового Кабінету Міністрів.

О.Оснач

 

Читайте также по теме