ГолосUA
15:33 22/11/2009

Глобальне потепління — міф, температура на Землі навпаки зменшується — хакери оприлюднили секретні документи

Російські хакери зламали сервери британського університету, який займається проблемами зміни клімату, та виклали тисячі документів і листів науковців в Інтернет.

З листування вчених можна зробити висновок, що останніми роками температура на Землі не підвищується, а, навпаки, знижується. А це означає, що попередження про глобальне потепління насправді міф, пишуть британські ЗМІ.

Серед документів, які стали надбанням громадськості, зокрема є лист професора Філа Джонса, який очолює Центр з вивчення клімату університету Східної Англії. Ф. Джонс написав, що розробив "трюк", який дозволяє приховувати зниження температури. Цей лист датований листопадом 1999 року.

Листи з подібною інформацією також були підписані вченими з університетів США та фахівцями NASA.

В університеті Східної Англії факт незаконного проникнення до їхньої комп’ютерної мережі підтвердили, але при цьому відмовилися коментувати, наскільки правдива опублікована в мережі інформація.

Розслідування факту зламу сервера наразі проводить британська поліція. Варто зазначити, що листи з’явилися в Інтернеті якраз напередодні міжнародного саміту, присвяченого зміні клімату, який пройде в Копенгагені 7-18 грудня.

За матеріалами “Lenta.ru”, “Вести”.

 

Читайте также по теме