ГолосUA
12:49 19/11/2008

Голодомор приїдуть вшановувати 25 офіційних закордонних делегацій

На вшанування пам’яті жертв Голодомору, яке відбудеться 25 листопада, приїде 25 закордонних делегацій.

Про це сьогодні на брифінгу в Українському домі повідомив директор Департаменту МЗС України Михайло Скуратовський.

Свою участь, за його словами, вже офіційно підтвердили президенти Польщі, Грузії, Латвії та Литви. Також будуть делегації від Ради Європи, ООН та ЮНЕСКО.

Михайло Скуратовський також зазначив, що всі українські закордонні дипломатичні установи ведуть інформаційно-роз’яснювальну роботу у вигляді організації виставок, прес-конференцій та церковних служб.

Разом з тим Президенти Македонії Бранко Црвєнковскі, Чорногорії Філіпп Вуянович та Азербайджану Ільхам Алієв відмінили візіти в Україну для участі у заходах з нагоди 75-річчя Голодомору 1932-33.

Президенти Македонії та Чорногорії відмінили свої візити у зв’язку зі зміною дати економічного регіонального саміту, який відбувається в місті Охрід (Македонія). 

М.Скуратовський також повідомив, що президент Азербайджану не зможе приїхати у зв’язку з внутрішньою ситуацією в країні, де відбувається формування уряду.

Директор департаменту зауважив, що серед офіційних делегацій є такі, які очолюють президенти, спікери та віце-спікери  парламентів, урядові делегації на чолі з віце-прем’єр-міністрами, уповноважені президентами міністри і спеціальні представники президентів кілька країн.

“Ми не включаємо до цього переліку послів, які акредитовані в Україні, які також мають статус спеціальних представників голів своїх держав”, — сказав він. 

 

Читайте также по теме