ГолосUA
15:02 20/11/2008

Голодомор убив більше українців, ніж друга світова — європейців

Втрати України під час голодомору 32-33-го років були більшими, ніж сумарні втрати європейських країн під час другої світової війни. />  
Як передав кореспондент ГолосUA, про це повідомив сьогодні журналістам професор Києво-Могилянської академії Юрій Мицик.
 
За оцінками різних істориків, голод забрав 3 млн. життів, 7,5 млн. чоловік або близько 10 млн. чоловік. Італійські дослідники називають цифру 7,5 млн., Юрій Мицик наполягає, що їх було більше 10 млн.
 
«Велика брехня — є статистика, — заявляє пан Мицик. — Сам би розстріляв статистів, які робили перепис населення відразу після голодомору: дві третини записів про смерть та народження протягом цих років були знищені, архівні дані — підмінені».
 
Дослідник переконаний, що за допомогою спеціалістів та ентузіастів більш-менш офіційні дані будуть поновлені. За словами Юрія Мицика, про голодомор вже зібрано близько 40 тисяч свідчень, і робота триває. На жаль, це переважно дитячі спогади, які не містять конкретних цифр чи свідчень. Але свідчення чітко показують, що справді це був геноцид.
 
За словами пана Мицика, у ті роки влада була досить сильною, щоб приховати цей факт від усього світу. Сталін навіть збільшив експорт зерна, а його залишки зсипались в Дніпро. Тому сумнівів, що голод був штучний, немає.
 
На жаль, за словами професора, «Закон України про Голодомор» не містить санкцій, які б треба було застосовувати до людей, які не визнають геноциду українського народу.

 

Читайте также по теме